Манчестер Сити

#1

Вести, распоред и резултати:

Форумска фан група на Манчестер Сити »

За клубот

ФК Манчестер Сити (англиски: Manchester City F.C.) — професионален фудбалски клуб од Манчестер, Англија. Основан во 1880 година под името Сент Маркс (Вест Гортон), клубот го добил денешното име Манчестер Сити во 1894 година. Клубот започнал да игра на Градскиот стадион во Манчестер во 2003 година, откако претходно играл на Мејн Роуд од 1923 година. (Википедија)