ФК Ренова

пмфл
#1

Вести, распоред и резултати:

Форумска фан група на Ренова »

За клубот

ФК Ренова е фудбалски клуб од Џепчиште, Тетовско, Македонија, кој моментално игра во Првата македонска фудбалска лига. Своите натпревари ги игра на Градскиот стадион во Тетово.

ФК Ренова е основан во 2003 година, но потекнува од фудбалската школа која е формирана во 2000 година под името Шкумбини. Екипата на Шкумбини се преименува во ФК Ренова и екипата во натпреварувачката сезона 2003/04 се натпреварува со новото име. (Википедија)