ФК Македонија Ѓорче Петров

пмфл
#1

Вести, распоред и резултати:

Форумска фан група на Македонија ЃП »

За клубот

ФК „Македонија Ѓорче Петров“ е македонски фудбалски клуб од Ѓорче Петров, оформен во 1932 година. Клубот настапува во Првата македонска фудбалска лига. Клубот бил оформен во 1932 година под името „Ханриевски Аматерски Спортски Клуб“ (ХАСК). Македонија Ѓ.П. настапува на стадионот Ѓорче Петров, со капацитет од 3000 седишта. (Википедија)