Вимблдон 2019

#1

Најстариот турнир во тенисот е Вимблдон кој се одржува од далечната 1877 година. Традицијата на Грен слем турнирот во Лондон вели дека сите учесници мора да бидат во бела облека, но сте се запрашале ли некогаш зошто е тоа така?