Македонија на Европско Првенство 2019

#1

Историски прв настап за Македонија на Европското првенство кое оваа година ќе се одржи во Белгија, Словенија, Франција и Холандија. На дебитантскиот настап на Европско првенство ќе играме во групата Ц заедно со Белорусија, Финска, Русија, Словенија и Турција. Првенството ќе го отвориме на 12 септемви против финската репрезентација.

Морам да ја искоментирам опремата за тренинг на фотографиите кои денес ги објавија на фб на нашата федерација… Дали личи национална селекција на Македонија да тренира во опрема со вакви бои? Или можеби разбиваме малер во овие бои?